15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateViitorul Guvern ar avea bani pentru autostrăzi

Viitorul Guvern ar avea bani pentru autostrăzi

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat astăzi, la Deda, în judeţul Mureş, că premierul i-a cerut ministrului de finanţe ca, pentru anul 2009, să se aloce pentru infrastructură circa 6% din PIB în proiectul de buget care va fi trimis Parlamentului, informează NewsIn.

"Asta înseamnă câteva miliarde bune de euro, care, în final, ar trebui să producă, în 4 ani de guvernare, în sfârşit ceea ce noi toţi aşteptăm: kilometri de autostradă, kilometri de drumuri naţionale, reparaţii de poduri, drumuri şi aşa mai departe. Altfel, dacă nu se vor aloca bani mulţi deodată, nu vom putea să aşteptăm îmbunătăţirea infratsructurii rutiere", a declarat ministrul liberal.

Nicolăescu a precizat că actualul guvern trebuie să construiască bugetul pentru 2009, astfel încât infrastructura să fie o prioritate. "Se va continua cu 6% din PIB pe ceea ce înseamnă educaţie , dar pentru prima oară introducem 6% din PIB şi pentru infrastructură, tocmai pentru ca rezultatele să înceapă să se vadă. PIB-ul va creşte. Sigur, noi, în 2005-2008, am avut patru priorităţi, unele dintre ele au început să se rezolve, unele sunt pe drumul care trebuie, de exemplu reparaţia de şcoli. S-au băgat bani mulţi, ştiţi foarte bine, se va continua, cu campusuri şi aşa mai departe", a afirmat liberalul.

În ceea ce priveşte sănătatea, ministrul de resort a spus că acest sector va obţine în 2012 la 6% din PIB. "Se pare că putem, din 2009, să gândim pentru sănătate un circa 5% din PIB, să ajungem în 2012 la un 6% din PIB; dar 6% să însemne fonduri bugetare şi fondul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi încă 1% din asigurări private de sănătate care se pot dezvolta în patru ani de zile într-un asemenea nivel, să ajungem în final la un 7% din PIB, fonduri publice şi fonduri private, în 2012", a calculat ministrul.

Eugen Nicolăescu a participat azi la deschiderea Festivalului Văii Mureşului, unde este posibil să fie şi colegiul în care va candida liderul liberal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS